Koelcellen, koelceldeuren en koelinstallaties

Hans van de Meijs B.V. is specialist op het gebied van koelcellen en vrijwel alle gerelateerde producten. We verzorgen voor onze klanten een totaalpakket van levering – van zowel nieuwe als gebruikte materialen – tot installatie. Vaak is dat in Nederland en soms daarbuiten (bijvoorbeeld in België, Duitsland en het Verenigd Koningrijk). Ook voor demontage en inname van gebruikte koelcellen en -onderdelen kunt u bij ons terecht.

Koelcellen voor elke bestemming

Ons aanbod van zowel nieuwe als gebruikte materialen is zeer divers, waardoor we alle soorten en maten koel- en vriescellen – eventueel in combinatie met nieuwe materialen – kunnen leveren en bouwen. We leveren onze koelcellen veelal voor bedrijven in de bloemsierteelt, AGF- en voedingsmiddelensector; deze worden bijvoorbeeld op veilingen, bij telers en op- / overslagbedrijven gebruikt voor opslag van bloemen, groeten, fruit, vlees en vis. We ontzorgen onze klanten hierbij van A tot Z en verzorgen indien gewenst alle bijkomende werkzaamheden; van het storten van een nieuwe betonvloer tot installatie van de koel- of vriescel.

Koelcel demontage

Bent u op zoek naar een partij die uw koelcel demonteert en weghaalt? Ook dit kunnen we – als één van de weinig partijen in Nederland – voor u verzorgen. We demonteren netjes en vakkundig uw (koelcel) panelen. Het geheel wordt bezemschoon bij U opgeleverd. Daarna slaan we de materialen op in onze loods, zodat we deze voor het volgende project weer op maat kunnen maken en hergebruiken. Uiteraard worden de bestaande koelinstallaties door ons volgens STEK normen afgekoppeld en gedemonteerd.

Koelceldeuren – bespaar kostbare energie

Voor het duurzaam functioneren van een koelcel is de koelceldeur van groot belang. Graag adviseren wij u welke koelceldeur het beste bij uw cel past om de kostbare kou niet verloren te laten gaan. Daarbij kijken we uiteraard naar de afmeting van de deur, maar helpen we u ook bij automatisering met het oog op openen en sluiten van de koelceldeur, zodat zo min mogelijk energie verloren gaat en de nieuwe deur u uiteindelijk een besparing oplevert. Ook voor koelceldeuren geldt dat we gebruikte deuren op voorraad hebben en relatief snel kunnen leveren en installeren.

We kunnen verschillende koelceldeuren nieuw en gebruikt leveren en installeren zoals:

  • Draaideuren
  • Schuifdeuren (automatisch)
  • Speedroldeuren
  • Overheaddeuren
  • Pendeldeuren
  • Flappenwanden

Koelhallen & -installaties

Een volledige koelhal inrichten? Of op zoek naar een specifieke koelinstallatie voor uw koelhal of -cel? Ook dan vindt u in Hans van de Meijs B.V. uw specialist. We hebben veel ervaring met volledige ‘Op maat’ koelhallen en -installaties voor diverse markten; we hebben daarbij ook beschikking over zowel nieuwe als gebruikte koelinstallaties en sandwichpanelen.

Vriescellen

Naast koelcellen plaatsen we ook vriescellen. Daarbij verzorgen we ook alle aspecten die ‘extra’ komen kijken bij een vriescel ten opzichte van een reguliere koelcel. Zo is het bij een vriescel van belang dat er een dubbele vloer wordt aangebracht en dat de vriescel volledig luchtdicht wordt gebouwd om ijsvorming te voorkomen. Ook hierbij kunnen we het totaalpakket voor u verzorgen.