Afgelopen maanden hadden we twee kanjers van het Herman Broerencollege te gast als stagiaires: Stefan en Donovan. Wij vonden het top om met deze jongens te werken en kregen ook een leuke reactie van de begeleider vanuit school:

“Vrijdag de 13e ( J ) ben ik met Stefan en Donovan, twee van onze Herman Broerencollege kanjers, op zoek gegaan naar een goede stageplek. Het oog van Stefan was gevallen op Hans van der Meijs B.V., een bedrijf waar onder andere koelcellen gemaakt worden van bestaande en nieuwe materialen. Niet meteen een plek waar ik zelf aan zou denken als stageplek voor onze VSO-ZML leerlingen. Ik was dus wat kritisch, maar waarom zou ik het geen kans geven dacht ik? Na een heel leuk oriënterend gesprek met Peter van den Berg, draaide mijn kritische gevoel met 180 graden. Peter gaf aan dat ze binnen hun bedrijf graag jongeren met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans willen geven. Tijdens het gesprek en de rondleiding met Peter, begon ik ook steeds meer kansen te zien voor onze leerlingen. Er zijn zoveel werkzaamheden te doen, als je ze me maar wil zien. Denk hierbij aan: het magazijn netjes houden, de rommelzolder uitzoeken, oud ijzer in de juiste bak doen, helpen met werkvoorbereiding, schoonmaken van het terrein, sorteren van schroeven en moeren etc. etc. Van groot belang hierbij is de veiligheid en de begeleiding van de stagiaires. Beiden componenten zullen door de goede afspraken die we hebben gemaakt, gerealiseerd kunnen worden. Na de meivakantie gaan deze twee kanjers beginnen, ze kunnen niet wachten want ze hebben er vreselijk veel zin (ze zijn nog enthousiaster dan ik ben).  Peter/Hans van der Meijs B.V. bedankt voor deze mooie stageplek!”