Nic. Koot B.V. is een trouwe klant van ons. We hebben in 2015 een grote verbouwing bij Nic Koot gedaan.

Momenteel zijn we op de nieuwe locatie in Dordrecht een vriescel, koelcel, werkkoelcel en 2 stuks grote geconditioneerde ruimtes aan het realiseren. We passen voor deze ruimtes voor de wanden nieuwe sandwichpanelen toe en voor de plafonds welke op circa 6.300mm hoogte zitten passen we gebruikte sandwichpanelen toe.

De geïsoleerde betonvloer inclusief 2 hellingbanen voor de vriescel hebben wij ook via onze partners laten verzorgen.

In totaal hebben ca. 5.500m2 sandwichpanelen gebouwd om alle koelruimtes te realiseren.

Voor de koelruimtes hebben we gebruikte koelschuifdeuren toegepast welke we aan de zichtzijde hebben bekleed met blauwe vlakke platen om zodoende één geheel te maken. Voor de vriescel passen we nieuwe vriesschuifdeuren toe. Alle 7 stuks koel- en vriesschuifdeuren zijn voorzien van een deurautomaat en aanrijdpalen.

We hebben 2 stuks nieuwe snelloopdeuren geleverd en geplaatst tussen beide grote geconditioneerde ruimtes zodat hier sneltransport onderling kan plaatsvinden.

De bestaande overhead- en dockdeuren in de gevel zijn door ons verwijderd. Op deze posities zijn nieuwe overhead- en dockdeuren door ons gemonteerd welke perfect zijn voor toepassing in koelruimtes. Tevens hebben we in één grote gecondtioneerde ruimte de staalconstructie verzorgd voor door derden te plaatsen vleeshangbanen.

De vriescel hebben we voorzien van een gereviseerde zogenaamde Freon-koelmachine. Voor de overige koelruimtes hebben we een grote gebruikte chiller geplaatst welke alle koelruimtes koelt. Voordeel van deze machine is dat deze watergekoeld is en relatief weinig Freon bevat. Met het oog op de toekomst is dit een goede investering en zeer milieubewust. Overigens zijn alle ruimtes voorzien van LED-verlichting en is hier ook weer gedacht aan het milieu!

Om alle wanden netjes te houden en te beschermen tegen schades hebben we betonnen aanrijdbeveiliging geplaatst.

Op deze manier is Nic. Koot B.V. weer klaar voor de toekomst!