Een tijd geleden werd bekend dat het voormalig groente en fruit distributiecentrum van de Greenery in Breda tegen de vlakte zou gaan. Dit distributiecentrum stond nog vol met ruim 30 grote en kleine koelcellen, diversen vries- en rijpcellen, diverse kantoren en 4 grote gekoelde hallen. Hans van der Meijs BV werd ingeschakeld om deze cellen weg te halen.

De één ziet sloopwerk, afval en veel containers. Maar  Hans van der Meijs BV ziet hier “kansenmateriaal” en denkt direct aan netjes demonteren! Afgelopen 2 maanden zijn we met 2 grote ploegen aan de slag gegaan om alle cellen weg te halen. Er is ruim 35.000 m2 aan sandwichpaneel gedemonteerd. Dit zijn 50 vrachtwagens vol geweest die Boers & Van Nieuwkerk transport voor ons hebben verzorgd. Verder hebben we 60 ramen weggehaald, 55 overheaddeuren en speedroldeuren gedemonteerd, en meer dan 800 lampen weggehaald. Op ons terrein in Hoek van Holland worden alle materialen gescreend op bruikbaarheid, gesorteerd, gearchiveerd en krijgt dit een plaats in onze voorraad. Hier staan ze klaar om weer een 2e leven te krijgen. Zodoende dragen wij maximaal bij aan de circulaire economie!

Om het geheugen nog even op te frissen: Bij recyclen wordt een product aan het einde van zijn levenscyclus omgevormd tot een ander (kwalitatief vaak minder) product. Maar bij circulair bouwen worden beschadigde onderdelen van de materialen vervangen, daarna zoveel als mogelijk direct weer ingezet op een andere locatie en wordt er dus gezorgd voor een zo klein mogelijke afvalstroom. De materialen gaan dus door de toevoeging van wat liefde en arbeid weer veel langer mee.

En daar heeft Hans van der Meijs BV dus al meer dan 20 jaar verstand van en doen we met veel passie plezier! Op naar een duurzame toekomst!