Nieuwe productiekas met kantoorgebouw voor Floraplus

Tholen – Aan de Meerlandenweg 40 in Amstelveen wordt een nieuwe productie- en verwerkingskas gebouwd. Floraplus zal er in 2019 zijn intrek in nemen. De bloemenspecialist werd eerder weggekocht van de Middenweg in Amstelveen, slechts enkele kilometers verderop. Floraplus produceert, selecteert en levert bloemen aan bloemisten.

Het project is in handen van Zwirs Horti Projects. Er komen 8 dockshelters, diverse kantoorruimtes en een bijbehorende kantine. Hans van der Meijs plaatst in de verwerkingshal verschillende koelcellen met een duurzaam chiller systeem. In totaal zal het complex een oppervlakte van 10.000 m² tellen.

Complete uitvoering

“De eerste paal is geslagen”, vertelt Raymond Zwirs. Hij is in zijn nopjes over het project. “Het was in het voortraject al heel prettig samenwerken. Het ging echt op basis van wederzijds vertrouwen. We gaan het gewoon samen beetpakken.” Zwirs Horti projects is verantwoordelijk voor de complete uitvoering van het project, voor zowel de productie- en verwerkingskas als de utiliteitsgebouwen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de fundatie. In januari worden de staalconstructies omhoog gezet. Eind maart moet het gebouw klaar zijn. In de maand die volgt worden de machines geïnstalleerd, zodat de hal in mei door Floraplus in gebruik kan worden genomen.